mobiliteit producten

Ξ Comments are off

Rollator tips en weetjes

posted by admin
Rollator tips en weetjes

Met een rollator kunt u zelfstandig een wandeling maken en uw bewegingsvrijheid vergroten. Het is echter wel belangrijk dat u de rollator op de juiste manier gebruikt en onderhoudt. Een val met een rollator kan vervelende gevolgen hebben waar u lang van moet herstellen. Zorg dus dat u goed weet waar u aan begint. Leer hoe u moet omgaan met uw rollator en zorg dat deze jaarlijks goed onderhouden wordt. Zo blijven u en uw rollator samen in goede conditie. Om u op weg te helpen hebben we hieronder alvast een aantal rollator tips op een rij gezet.

Veiligheidstips

Om veilig met de rollator om te gaan, moet u een aantal dingen weten. Zo is het goed om uw woning veilig te maken als u de rollator binnenshuis gaat gebruiken. Verwijder losliggende kleedjes en drempels en zorg voor genoeg loopruimte in huis. Op straat is het van belang om goed uit te kijken. Losliggende tegels, smalle stoepen en hoge stoepranden maken het moeilijker om met de rollator te wandelen. U kunt sneller uitglijden of vallen met alle gevolgen van dien. Pas dus goed op als u de straat op gaat.

Onderhoudstips

Uw rollator is veiliger als deze in topconditie is. Laat uw rollator daarom regelmatig nakijken door een fietsenmaker of de technische dienst van het tehuis waar u woont. De remmen moeten goed afgesteld zijn en geen slijtage vertonen zodat u steeds goed kunt remmen. De banden moeten gecontroleerd worden op slijtage en alle bewegende onderdelen moeten goed gesmeerd zijn. Zo kunt u veilig op pad.

Kooptips

Controleer voordat u een rollator koopt of deze vergoed wordt door uw zorgverzekering. Als dit niet zo is, dan kunt u de rollator zelf betalen. Ga ook eerst voor een goed advies langs de thuiszorgwinkel of uw fysiotherapeut zodat u weet waar u op moet letten bij het kopen van de rollator. Bedenk waar u de rollator wilt gebruiken en hoe vaak. Rollators voor gebruik buitenshuis hebben grotere wielen dan rollators voor binnen. Probeer of u de rollator een week op proef krijgt zodat u er aan kunt wennen.

Gebruikstips

Om de rollator fijn te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat de handvatten op de juiste hoogte zitten. Ga voor de rollator staan en laat uw armen langs uw lichaam hangen. De handvatten moeten zich nu ter hoogte van uw polsen bevinden. Loop altijd tussen de handvatten in en niet achter de rollator. Wilt u op de rollator zitten, zet deze dan eerst op de parkeerrem zodat u niet weg kunt glijden. Neem tenslotte geen zware boodschappen mee en hang geen tassen aan het stuur.

FB Subscribe

5 meest waardevolle 'weetjes' voor een nog 'beter' leven

Please wait...

Vind Producten

Populair