mobiliteit producten

Ξ Comments are off

Welke rolstoelen bestaan er?

posted by admin
Welke rolstoelen bestaan er?

Various_Types_Of_Wheelchairs3De ene rolstoel is zeker de andere niet. Als u op zoek bent naar een comfortabele rolstoel waarmee u mobiel blijft, dan heeft u ontzettend veel keus. Er zijn veel soorten en modellen te koop in verschillende prijsklassen. Het is niet altijd eenvoudig om daar een goede keuze uit te maken. Zo is er variatie in zitbreedte, gewicht en verstelbaarheid van de rolstoelen. Sommigen zijn opvouwbaar, anderen zijn licht van gewicht. Er zijn varianten met trommelremmen, inklapbare beensteunen of met een speciaal soort zitting.

De juiste rolstoel past bij uw wensen en zorgt er voor dat u zich zo comfortabel mogelijk kunt voortbewegen. Als u dagelijks veel tijd moet doorbrengen in een rolstoel dan heeft u een andere rolstoel nodig dan wanneer u deze maar af en toe hoeft te gebruiken. Kijk daarom goed welk type geschikt is voor uw leefsituatie, uw eventuele begeleiders en uw lichamelijke mogelijkheden.

Elektrische rolstoel

De elektrische rolstoel biedt erg veel gemak als u zelf niet in staat bent om de rolstoel voort te bewegen. Met een druk op de knop gaat de rolstoel rijden. Deze rolstoelen kunnen zeer goed binnenshuis gebruikt worden waar ze u snel en makkelijk naar alle hoeken van uw kamer of huis brengen.

Reisrolstoel

De reisrolstoel is een kleine en eenvoudige rolstoel die u kunt gebruiken voor reizen met de auto, trein of het vliegtuig. De rolstoel is licht en opvouwbaar en dus makkelijk mee te nemen onderweg. De reisrolstoel is vaak smaller dan een gewone rolstoel, waardoor deze gemakkelijk door smalle deuren in treinen en vliegtuigen heen past.

Zelfrijder

De zelfrijder is een geschikte rolstoel als u zelf kunt en wilt rijden met uw rolstoel. Zonder begeleider bepaalt u zelf hoe snel u gaat en waar u heen rijdt met deze rolstoel. Deze rolstoelen zijn vaak licht van gewicht en hebben schuin aflopende armsteunen die niet in de weg zitten als u rijdt.

Rolstoel met elektrische ondersteuning/duwhulp

Als u het uw begeleider wat makkelijker wilt maken, gemakkelijk een bus in wilt rijden of u woont in heuvelachtig gebied, dan is dit type rolstoel absoluut het overwegen waard. De duwhulp is een elektrische ondersteuning die meehelpt om de rolstoel vooruit te duwen bij hellingen. Zo rijdt uw begeleider u makkelijker de bus of trein in en kleine hellingen zijn ook geen probleem meer.

Transport rolstoel

Transport rolstoelen zijn geschikt als u regelmatig vervoerd wordt. Onderweg moet de rolstoel stevig blijven staan, daarom hebben deze rolstoelen speciale parkeerremmen. Een veiligheidsriem is ook een vast onderdeel van de transport rolstoel zodat u veilig vervoerd kunt worden. De rugleuning kan vaak neergeklapt worden en de rolstoelen zijn makkelijk opvouwbaar zodat ze gemakkelijk zijn op te bergen.

Tenslotte

Er is een perfecte rolstoel te koop voor iedereen. Uw budget bepaalt voor een groot deel welk type rolstoel u kunt kopen en welke opties er op zitten. Kijk goed naar alle dagelijkse handelingen die gedaan moeten worden, de tijd die u in de rolstoel doorbrengt en neem eventueel de wensen van uw begeleider ook mee bij het maken van uw keuze.

FB Subscribe

5 meest waardevolle 'weetjes' voor een nog 'beter' leven

Please wait...

Vind Producten

Populair