Alzheimer

Ξ Comments are off

Aanwijzingen die duiden op vroegtijdig Alzheimer

posted by admin
Aanwijzingen die duiden op vroegtijdig Alzheimer

Ben je bezorgd dat je de ziekte van Alzheimer kunt krijgen omdat je ouders of grootouders deze ziekte hadden? Soms hoeft je niet op een AOW gerechtigde leeftijd te zijn voordat de symptomen zich manifesteren. Zoals de meeste mensen, zodra je vermoed dat je het kunt krijgen, begin je na te denken over hoe je de rest van je goede jaren gaat invullen. Maar voordat ik u ga vertellen wat de 10 meest voorkomende symptomen zijn, moet je eerst weten waarover je geen zorgen hoeft te maken.

Milde vergeetachtigheid betekent niet dat je Alzheimer zult krijgen. Het vergeten waar je je autosleutels heb geplaatst of iemands naam niet kunnen herinneren is geen probleem. Vroegtijdige Alzheimer kan optreden zo vroeg als je 30ste en 40ste. Echter, is dit zeer zeldzaam. Slechts 5% van elk land bevolking krijgt de ziekte van Alzheimer vóór de leeftijd van 65.

Het geheugen laat iedereen wel eens in de steek. Maar wanneer uw vergeetachtigheid begint te interfereren met uw dagelijkse leven en je in toenemende mate begint te vertrouwen op geheugensteuntjes dan zou je een probleem kunnen hebben met vroegtijdige Alzheimer. Dus zonder verdere uitstel, hier zijn de top 10 symptomen die duiden op vroegtijdig Alzheimer.

  1. U heeft moeite met het oplossen van problemen en het plannen van uw dag. Heeft u problemen met getallen, administratie of het bijhouden van de dagelijkse uitgaven? Maakt u plannen en u kunt deze niet opvolgen?
  2. U kunt de dagelijkse taken niet voltooien. Regelmatige bezochte plekjes worden moeilijker te herkennen. Heeft u moeite met het invullen van uw werktaken? Vergeet u regels die u goed kent?
  3. Tijden en locaties worden verwarrend. Raakt u regelmatig verdwaald of gedesoriënteerd? Vergeet u waar u bent of hoe u daar bent terechtgekomen?
  4. Veranderingen in het gezichtsvermogen. Moeilijkheden met het lezen van pagina’s, kleurenblindheid en problemen met het inschatten van afstanden?
  5. U raakt gefrustreerd over het vinden van de juiste woorden of de conversatie zelf. Problemen met het vinden van het juiste woorden , woordenschat verlies of geeft u dingen de verkeerde naam?
  6. Voortdurend voorwerpen verliezen. Voorwerpen in de verkeerde plek plaatsen zoals badhulpmiddelen in de keuken of autosleutels in de koelkast. Beschuldigd u mensen van het nemen van voorwerpen?
  7. Achteruitgang van het oordeel vermogen. Dingen weg te geven je echt nodig hebt of ja zeggen tegen zaken wat je normaal gesproken niet zou doen.
  8. Sociale terugtrekken. Terugschroeven van project deelname op het werk, geen hobby’s meer ambiëren en het vaker kijken naar televisie.
  9. Toenemende humeurigheid. Vaak bang worden, depressief, angstig en een verhoogde achterdochtigheid?
  10. Geheugen verlies. U vertrouwt meer en meer op geheugen hulpmiddelen zoals notities en geheugen steuntjes. Het vergeten van belangrijke data en informatie die u net heeft geleerd is snel weer vergeten. Lijkt het erop dat u dezelfde informatie keer op keer vraagt?

Er zijn veel huishoudelijke hulpmiddelen om Alzheimer patiënten een betere kwaliteit van leven te bieden. Sommige vormen van vroege Alzheimer zijn te behandelen met invalide hulpmiddelen. Voor meer informatie over de diagnose raadpleeg uw arts.

FB Subscribe

5 meest waardevolle 'weetjes' voor een nog 'beter' leven

Please wait...

Vind Producten

Populair