betere levensomstandigheden

Ξ Comments are off

Draagbare scooter- en rolstoelhellingen vergelijken – welke past het best bij u?

posted by admin
Draagbare scooter- en rolstoelhellingen vergelijken – welke past het best bij u?

Met de scootmobiel of rolstoel rijden gaat prima, zolang u geen grote hoogteverschillen hoeft te overbruggen. Denk aan een stoeprand voor uw huis, een drempel, trap of andere hoogteverschillen in uw woning. Voor een deuropening of overbrugging van een korte afstand kunt u een draagbare rolstoelhelling of draagbare scootmobiel helling kopen.

Met een draagbare of meeneem rolstoelhelling of scootmobielhelling heeft u meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Dit geldt natuurlijk ook als u met de rolstoel op pad gaat. Deze scootmobiel hellingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en diktes. Er is enige keuze in materialen, hoewel de meeste hellingen gemaakt zijn van lichtgewicht aluminium, waardoor u ze gemakkelijk mee kunt nemen.

Van drempel tot stoeprand – voor elke situatie een passende rolstoel helling. 

Voor kleine hoogteverschillen zoals de drempel bij uw voordeur, kunt u een drempelplaat kopen. Dit is een korte, kleine aluminium plaat waarmee u makkelijk over de drempel heen rijdt met uw scootmobiel of rolstoel. De plaat kan gewoon bij de deur blijven liggen en dat is natuurlijk heel makkelijk.

De meeneem rolstoel- of scootmobiel helling is er in verschillende uitvoeringen. Zo is er de uitschuifbare helling die bestaat uit 2 uitschuifbare rails van 1,5 m lang die naast elkaar neergelegd kunnen worden. Dit type maakt kleine, korte hoogteverschillen zoals een klein trappetje in uw tuin, beter toegankelijk voor scootmobielen en rolstoelen. Deze helling is makkelijk mee te nemen, weegt niet veel en is zeer betaalbaar.

De oprolbare rijplaat is geschikt voor drempels, traptreden en stoepen. Het is een rechthoekige plaat die in verschillende afmetingen verkrijgbaar is en over het hoogteverschil heen gelegd wordt. In vergelijking met de uitschuifbare rails biedt deze plaat meer stabiliteit en veiligheid. De rijplaat is makkelijk op te rollen, mee te nemen en op te bergen. Er hangt echter wel een flink prijskaartje aan.

Welke rolstoelhelling of scootmobielhelling neemt u? 

Het overbruggen van hoogteverschillen is iets wat de actieve rolstoel- rollator- of scootmobielgebruiker dagelijks moet doen. De meeneem hellingen bieden een oplossing voor dit probleem. De eenvoudige drempelplaat is geschikt voor alle voertuigen, de uitschuifbare rails zijn met name geschikt voor rolstoelen en de rijplaat is geschikt voor rolstoelen, scootmobielen en rollators. Kijk goed naar de stabiliteit en stevigheid, zodat u veilig over alle hobbels heen kunt.

 

 

 

 

 

 

FB Subscribe

5 meest waardevolle 'weetjes' voor een nog 'beter' leven

Please wait...

Vind Producten

Populair